Tekenen met stoepkrijt is iets wat de meeste kinderen leuk vinden, ze kunnen er uren mee zoet zijn. Wist je dat je met stoepkrijt ook stoepkrijtverf kunt maken?

Waarom zou je dit doen?

Ik hoor je al denken: Wat is er mis met stoepkrijt an sich? Niets. Persoonlijk vind ik het best vervelend zo’n droge structuur aan mijn handen te hebben en het resultaat is altijd wat korrelig. Met stoepkrijt verf heb je van beide zaken minder last en verven is altijd leuk!

Stoepkrijtverf maken

De verf maken is op zich ook al een leuke activiteit voor kinderen, dus dat is een dubbele win. Het is daarbij ook nog eens een ideale knutsel om restjes stoepkrijt op te gebruiken.

StoepkrijtVerfMaken

Wat heb je nodig?

  • Stoepkrijt
  • Rasp, schuurpapier …
  • Water
  • Maiszetmeel
  • Verfborstels

Hoe ga je te werk

  • Rasp de stoepkrijt boven een bakje tot krijtpoeder. Dit kan met een rasp of met schuurpapier.
  • Meng het krijtpoeder met een beetje maiszetmeel.
  • Meng het poedermengsel met een beetje water en roer goed door. Is het te dik, voeg je extra water toe, is het te dun voeg je extra krijtpoeder toe.

Tip: geen (restjes) stoepkrijt in huis, dan kan je ook perfect voedingskleurstof toevoegen. Misschien handig wanneer je nog flesjes hebt die over datum zijn? Dan hoef je ze niet weg te gooien.

Maak je eigen stoepkrijt kunstwerk met de verf die je maakte. In het begin lijkt het alsof het niet mooi zou zijn doordat het waterig is, maar achteraf krijg je mooie egaal gekleurde vlakken. Ik vind het zelf veel mooier dan een gewone stoepkrijt tekening.

Heb je nog verf over? De stoepkrijtverf kan je bewaren in potjes met goed sluitende deksels. Je moet deze natuurlijk wel goed schudden wanneer ze weer wilt gebruiken.

Maakte je zelf ook een leuk werkje met verf, deel ze zeker in de linkparty, je vind deze terug onder de pop art post Wie weet kan jij op het einde van de maand dan de creatieve linkparty badge plaatsen. Ben je op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.