Dit weekend was het bij ons moederdag, een dag waar ik elk jaar naar uitkijk. Ik hecht in het algemeen weinig belang aan het krijgen van geschenken maar om een of andere gekke reden vind ik het belangrijk om op moederdag een zelfgemaakt geschenk te kunnen krijgen.

Moederdag knutsel voor mij

De voorbije jaren, toen de kleine man nog naar de crèche ging, kreeg ik alvast een mooi geschenkje dat ze in elkaar geknutseld hadden. De eerste keer was het een kadertje met zijn hand- en voetafdruk, de tweede keer een tasje met potpourri en een voetafdruk. Dit jaar is het de eerste keer dat het geschenk in de klas gemaakt werd, ik was dan ook uiterst benieuwd. Hoe ouder hij wordt, hoe meer hij er ook zelf aan kan helpen en dat is nu net wat ik zo leuk vind.

Moederdag

Moederdag knutsel voor oma

Voor de oma’s knutselde ik ook samen met hun kleinzoon iets met bloemen. Creatieve moederdag cadeaus met bloemen zijn altijd leuk! Het lijkt me ook speciaal om zoiets te kunnen krijgen, het is alvast erg persoonlijk. Het idee: een schilderwerkje te maken op een katoenen draagtas!

Wat heb je nodig

  • Verfpenselen
  • Strijkijzer

Hoe ga je te werk

  1. Bedenk welke print je wil op de tas. Hiervoor zocht ik op het net en printte ik enkele voorbeeldjes af zodat zoonlief kon kiezen. Ik wou hoe dan ook iets met kinderhandjes.
  2. Beschilder het handje van je kindje met een penseel en laat hem een afdruk maken op de tas. Herhaal dit zoveel als nodig voor de gekozen print.
    Tip: als je van kleurtje verandert, kuis dan steeds tussendoor het handje mooi af, zo vermijd je ook vlekken.
  3. Vul zelf aan zodat de tekening een mooi geheel wordt. Wij hebben vb. samen de grassprietjes geschilderd. Als je kindje al wat groter is, kan hij dit ook perfect zelf natuurlijk.

Tip: als je toch vlekken zou hebben van de vorige handeling, dan kan je die wegwerken door een tekening op de vlek te maken. Zo schilderde ik vb lieveheersbeestjes en vlinders.

Bloemenwei
Bloem

Zijn jullie ook zo gek op die knutsels? Wat kregen jullie? Hebben jullie ook zelf knutselwerkjes gemaakt voor oma?

2 Replies to “Moederdag knutsels krijgen en maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.