Zoonlief keek vroeger meer naar TV dan nu, toch zijn er wel nog een aantal Netflix series die ik vaak wel eens voorbij zie komen. Altijd leuk om die inspiratie te delen met andere ouders, daarom de vier favorieten van dit moment.

Samurai Rabbit: The Usagi Chronicles

Deze animatie-reeks is gebaseerd op de Usagi Yojimbo boeken van Stan Sakai. Alleen speelt het verhaal zich af in een verre moderne high-tech toekomst. We volgen het verhaal van het Samurai konijn Yuichi, die een echte samurai wil worden net als zijn voorouder Miyamoto Usagi. Samen met zijn vrienden beschermt hij de stad tegen Yokai monsters, ninja’s en andere monsters.

Bekijk de trailer van Samurai Rabbit

The Creature Cases

The creature cases of op de Nederlandstalige Netflix Speurneuzen Kit & Sam is een leuke, leerzame animatiereeks. Het volgt de avonturen van Kit en Sam die telkens een dierenmysterie oplossen. Echte feiten worden vermengd in het verhaal en op het einde van elke aflevering worden die feiten nog eens herhaald met echte beelden en foto’s (ipv. de animatiefiguren) zodat de kennis beter blijft hangen.

De Thundermans

De Thundermans gaat over een familie waarbij alle familieleden superkrachten hebben. Ze proberen een normaal leven te leiden en moeten daarvoor hun krachten verbergen. Dit gaat uiteraard niet altijd even eenvoudig, zeker niet met twee tieners en twee kinderen in huis.

Bekijk de trailer van de Thundermans

Oddbods

Dit is een gekke serie over een 7-tal schattige harige mannetjes in verschillende kleuren, elk met hun eigen karaktertrekjes. Er wordt niet gepraat in de serie maar de mannetjes communiceren met gebaren. Dit zorgt voor een unieke soort van humor. De serie heeft zelfs al enkele prijzen gewonnen.

Bekijk de trailer van Oddbods

Welke netflix series bekijken jullie kindjes? Hebben jullie nog aanradertjes voor ons?

Op zoek naar meer tips? Je vind ze terug onder de rubriek Tips en trics.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.