Een omkeerboek, wat is dat nu weer? Eigenlijk iets heel bijzonder, het is een boek waarbij aan de voor- en de achterzijde van het boek een verhaal kan worden gestart. Eigenlijk zijn het twee boeken in één, maar dan zonder achterzijde.

Oh ja, nog een leuk weetje, je draait het boek gewoon ondersteboven wanneer je het andere verhaal wil lezen.

Heksje Lilly

Ons kind heeft iets mee van zijn ouders, hij houdt van bovennatuurlijke wezens zoals vampieren, weerwolven, heksen … dit boekje past dus perfect binnen zijn leefwereld. Al geef ik wel toe, ik twijfelde even. Een boek over een heksje deed mij meer aan meisjes denken. Niets is minder waar, Lilly beleefd al haar (spannende) avonturen namelijk samen met haar broertje Leon.

Wij lazen een omkeerboek van Heksje Lilly meer bepaald de twee verhalen:

  • Heksje Lilly en de vampier met wiebeltanden
  • Heksje Lilly en de wensenfles

Het is een boekje voor kindjes vanaf 7 jaar maar het lukte onze 6 jarige heel goed om het boekje zelf te lezen. Sommige woorden waren wat uitdagend, maar dat maakte het net extra leuk voor hem. Kinderen houden wel van wat uitdaging.

Lees ook: Grapman, held met humor

Heksje Lilly en de vampier met wiebeltanden

Wanneer Leon een losse tand blijkt te hebben, vertelt Lilly een verhaal over vampier Victor die ook een wiebeltand had. Na dit verhaal wil Leon wel van vampiertje spelen.

Heksje Lilly besluit het extra leuk te maken met een vampierspreuk. Al snel bevinden de twee kinderen zich in een heus spookslot waar ze Victor tegen het lijf lopen. Victor heeft nog niet ontbeten en heeft best wel honger.

In het boekje ontdek je niet enkel hoe de twee dappere helden zich al dan niet uit de benarde situatie weten te redden maar ook hoe het afloopt met de wiebeltand van Leon.

Heksje Lilly en de wensenfles

Na het eten vertrekt Lilly met Mona naar de manège. Ondertussen beluit Leon haar kamer binnen te sluipen waar hij een geest uit de wensenfles laat komen. Deze fles toverde Heksje Lilly eerder in het verhaal.

Leon wordt al snel de meester van geest Suki en samen zoeken ze een oplossing voor het grote probleem: de manège moet worden afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe weg.

Ook dit is een spannend fantasievol verhaal, heel leuk om te lezen. Het enige jammere is dat het woord “manège” in heel het boek verkeerd geschreven is (manege). Dit maakt het wat lastiger om te lezen, al helemaal voor beginnende lezertjes. Desalniettemin een heel leuk verhaaltje.

Koop jouw omkeerboek van Heksje Lilly en de vampier met wiebeltanden, wensenfles. Ook verkrijgbaar bij de lokale boekhandel.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.