Amigurimi knuffeltjes haken zonder naaiwerk, dat kan! Dankzij de stap voor stap begeleiding in het Onesiegurumi boek van Sascha Blase – van Waghtendonk.

Haken

Ooit heb ik leren haken op een femma avond. De eerste creatie een mini amigurumi olifantje. Sindsdien heb ik de smaak te pakken, ik haakte onlangs nog zo’n 20-tal feestpoppetjes. Deze keer wou ik eens iets anders.

Ik durf me nogal vaak te ergeren aan het detailwerk bij de afwerking. Ik slaag er zelden in om alles mooi vast te naaien, waardoor het werkje niet altijd een even mooi resultaat heeft. Toen ik hoorde dat er zo iets bestaat als onesiegurumi, wou ik dit dan ook meteen uitproberen. Het aan elkaar naaien van allerlei verschillende onderdelen is met dit boek dus verleden tijd.

Amigurimi onderdelen

Ik testte het uit

Ik liet zoonlief kiezen wat ik zou maken, zo kan het meteen een mooie knuffel worden voor hem. Hij koos voor de kat.

Voor de onesiegurumi start je met het maken van de kleine onderdelen. Terwijl dit voor andere werkjes bij mij steeds het laatste was.

De oortjes, pootjes en het staartje maak je dus eerst, je werkt de draad weg en legt ze opzij voor wanneer je bezig bent met het hoofdje en lichaampje. Daar dien je ze vervolgens in te haken. Net dit heeft volgens mij een dubbele meerwaarde:

  • Je hebt achteraf geen prutswerk om de afwerking mooi te maken
  • De onderdelen zitten veel steviger vast

Koop hier het los patroon voor de onesiegurumi kat

Ook neusjes en dergelijke borduren worden verleden tijd, het snoetje wordt bijvoorbeeld ook meegehaakt tijdens het haakproces. Hoe handig is dit niet!?

AmigurimiNaarOnsiegurumi

Onesiegurumi, het boek

Het boek omschrijft heel duidelijk stap voor stap wat er moet gebeuren, uitgelegd met de nodige foto’s. Het boek bevat zo’n 15 patronen waaronder de kat, een beer, een pinguïn, hondje …

En het leukste, ik kon reeds haken maar heb toch nog nieuwe steken bijgeleerd! De eerste keer dat dit me lukt zonder dat iemand het me voordoet. Je begrijpt me, het is eenvoudig en duidelijk, dus ook geschikt voor beginners.

Kan je ook niet meer wachten, koop je exemplaar van Onsiegurumi en ga meteen aan de slag! Deel hieronder even wat je gemaakt hebt, ik ben benieuwd!

Ben je op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.