Het is altijd gezellig om iets van buiten ook te integreren in je huis, een van de redenen waarom ik graag knutsel met zoonlief. Weven op een takje is ideaal voor die creatieve creaties maar ook voor de fijne motoriek en een een schermvrij uurtje.

Ik ben gek op knutselen met natuurelementen zoals takjes. Het is overal aanwezig, goedkoop en bijgevolg ook laagdrempelig. Je kan het combineren met een andere activiteit zoals een wandeling en het resultaat heeft altijd iets magisch. Eigenlijk lijken deze zaken me ideaal om op school te doen.

wat heb je nodig?

  • Een tak in Y-vorm
  • Een naald
  • Wol

Hoe ga je te werk?

  • Knop je wol vast onderaan in de Y. Draai vervolgens 1x over het beentje heen en ga naar het andere beentje van de Y. Ook hier draai je eens rond het beentje heen en ga je terug naar het andere beentje. Herhaal dit tot je de de Y helemaal overbrugt hebt.
  • Begin met weven. Knoop je draad eerst vast aan een van de gespannen touwtjes. Beweeg met de draad steeds over een van de gespannen draden, dan eronder.
  • Aan het eind gekomen, draai om en herhaal maar let er nu op dat de draad over de gespannen draad gaat waar je eerst onder ging en andersom. Herhaal dit tot je werkje af is.

Tips:

  • Je hoeft niet steeds op het einde te draaien. Door ergens halverwege te draaien, kan je ook figuren maken zoals ik deed.
  • Om het geheel nog leuker en kleurrijker te maken, kan je ook af en toe een kraaltje tussen weven.
Weven

Maakte je zelf ook iets met wol, deel ze zeker in de linkparty, je vind deze terug onder de blog over Ojos de dios. Wie weet kan jij op het einde van de maand dan de creatieve linkparty badge plaatsen. Er worden verschillende badges uitgedeeld door onder meer Mama duizendpoot, MelDIY, Elsa R blogLinspiration en mezelf.

Ben je op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.