In de Spaanse Pyreneeën vind je mooie kleine dorpjes hoog in de bergen en prachtige natuur. Je kunt er een heerlijke actieve zomervakantie met kinderen beleven net zoals wij. Ik deel graag onze ervaring in de hoop jullie te inspireren.

Mooie wandelingen

Kinderen vinden de kleine bergdorpjes erg leuk, omdat de wandelingen anders zijn dan elders. Veel steiler en uitdagender, met prachtige uitzichten. Naast die knusse middeleeuwse dorpen zijn de bergen van de Spaanse Pyreneeën ook heerlijk om in te vertoeven, je vind er heel wat uitgestippelde wandel zoals de Ruta de las ermitas de Tella en in de natuurparken zoals Park Ordesa y Monte Perdido wandel je ook langs heel wat moois. Wij werden er zelfs verrast door een hele hoop vlinders.

Vlinders op hand

Paardrijden in sarvisé

Paardrijden

Zoonief vraagt al een heel eind om te leren paardrijden, dit leek me dan ook de uitgelezen kans om dit eens te proberenin de Pyreneeën. Bij Casa Blas in Sarvisé is geen ervaring vereist omdat de paarden echt rustig zijn. We kregen een netje om onder de tok te dragen en vertrokken voor een mooie tocht doorheen een schaduwrijk bos, wat mooie eerste ervaring met paardrijden. Zeker een aanrader als je op zoek bent naar een rustige activiteit met kinderen.

Canyoning

Canyoning

Iets minder rustig, maar waarschijnlijk was canyoning wel de meest uitdagende ervaring tijdens onze reis in Aragón. Bij canyoning maak je een tocht door een (rivier)kloof al lopend, springend, glijdend, klimmend, … In de pyreneeën vind je kloven voor mensen met veel ervaring maar er zijn er ook al te vinden die geschikt zijn voor kinderen, zoals de Cañón de Añisclo waar wij geweest zijn.

Spelen in de rivier

Rivier

Water, daar zijn kinderen gek op. De vele rivieren in de Spaanse Pyreneeën met hun heldere water nodigt uit om de rivieren te verkennen. Er zijn da ook heel wat aangeduide zwemplekken te vinden in de lokale riveren Cinca, Yaga, Ara en Bellos. Meestal zijn die niet erg druk. Je kan er zwemmen, wandelen (vergeet je waterschoenen niet want veel wandelen kan wel wat pijn doen) maar met de stenen kan je bijvoorbeeld ook een zwembad maken.

Zwemmen

Zwembad

Als je echt gewoon wil zwemmen, kies je meestal voor een huisje, hotel of een camping met zwembad. In aragon is dit in principe niet echt nodig, je vind er heel wat stedelijke (buiten)zwembaden terug, bijvoorbeeld in Tierrantona, Plan, Campo, Laspuna … de meeste zijn zelfs gratis toegankelijk en het is er gezellig vertoeven.

Bekijk al deze tips ook zeker op de kaart

Op zoek naar meer reiservaringen of tips, die vind in je in de rubriek reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.