Een paar jaar geleden bedacht Philip Maes Sprookjeshuwelijken, een reeks luisterboeken waarbij twee sprookjes met elkaar trouwen. Het 3de boek uit deze reeks is inmiddels uit, Pinokkio en de nieuwe kleren van de keizer.

Over het boek

Pinokkio en de nieuwe kleren van de keizer is een leuk verhaal over Pinokkio – een pop gemaakt van hout dat z’n mond niet houdt en tot leven wordt gewekt door de fee Guevara – en een ijdeltuit van een keizer.

Onderweg naar school wordt Pinokkio meegelokt door Bart en Bruno. De twee broers zijn op weg naar het paleis om de keizer hun peperdure maar onzichtbare stoffen te verkopen. Ondertussen zijn Gepetto en de fee op zoek naar Pinokkio. Hoe het afloopt met de keizer en zijn nieuwe kleren en of Gepetto en de fee Pinokkio nog zullen vinden, lees en hoor je in dit inmiddels derde sprookjeshuwelijk.

Bestel jouw Pinokkio en de kleren van de keizer luisterboek

Onze mening

In 2019 verscheen Buffalo Bill en de Kleine Zeemeermin, gevolgd door Ali Baba en De Zeven Dwergen, beiden erg leuk. Maar geen van deze kan tippen aan het nieuwste huwelijk namelijk Pinokkio en de nieuwe kleren van de keizer. Deze twee verhalen zijn zo goed in elkaar geweven dat het lijkt alsof het verhaal zo hoorde te zijn.

De leuke grapjes en randopmerkingen maken het verhaal extra grappig en leuk, je kan het boek ook beluisteren wat het extra leuk maakt. Zo kan je bijvoorbeeld ook in de auto een leuk verhaal opzetten en genieten van wat quality time met je kind. Tip: Zeker het verhaal ook eens beluisteren want het is meer dan de moeite waard.

Bestel jouw sprookjeshuwelijk Ali Baba en de zeven dwergen of het ander luisterboek uit de reeks Buffalo Bill en de kleine zeemeermin.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.