Misschien wil je je wel eens samen met je kind verwonderen in en over onze mooie natuur. Dan is wonderweekend dé gezinsuitstap van het jaar. Een echt actief gezin- en doefestival, je kan er talloze activiteiten doen, shows bekijken en maakt er leuke knutsels.

Wonderweekend

Vorig jaar zijn we naar wonderwaterland geweest, het toenmalige thema van het wonderweekend in de plantentuin van Meise. Het was toen snikheet maar we hebben genoten van het waterthema. Omdat we het toen zo tof vonden die quality time samen, wilden we ook dit jaar nog eens slapen in een kartonnen tent (die we uiteraard zelf beschilderd hebben).

We hebben wederom enorm genoten, al hebben we ons dit jaar minder verwonderd. Waarschijnlijk omdat het concept niet meer helemaal nieuw voor ons was.

Klantenfeedback

Dit jaar merkte ik al snel op dat de organisatie rekening gehouden heeft met de feedback van vorig jaar. Het is als bezoeker altijd leuk te merken dat je feedback gewaardeerd wordt.

Zo was er voor de overnachters ook een ochtendprogramma, enkele activiteiten waren nog open en er waren twee sessies vroege vogel yoga, of ja YO-GA.

Bij de death ride van het kasteel (welk kind wil dat niet doen?) was er geen wachtrij van een uur of langer maar kon je dit jaar aan de hand van een genummerd ticketje een plaatsje bemachtigen, alleen … deze plaatsjes waren beperkt en werden jammergenoeg soms ook wel eens ingenomen door een volwassene.

Het woeste woudfeest

Geen waterthema dit jaar maar wel een woest woud vol eekhoorns, bevers, vogels, bomen, slakken en insecten.

We gingen creatief aan de slag met het versieren van onze tent, maakten een vuurvliegjeskont voor tijdens de vuurvliegjes-avond-wandeling en wilden nog slakkenhuisjes versieren met graffiti. Voor deze laatste activiteit waren we te laat maar we mochten nog een onbeschilderd huisje meenemen naar huis, joepie!

We waren actief en hebben veel gewandeld. De zoon was wel nog wat actiever dan mama met klimmen, klauteren, rollen, fietsen (op een gekke fiets) en een death ride vanuit het kasteel.

We verwonderden onze zintuigen in de kletsnatte cinema, met het zien van gigantische insecten en prachtige shows, we knuffelden met bomen (en vroegen het stiekem ook aan),

We aten spaghetti van Bavet en deden ons te goed aan een lekkere picknick van Foodmaker. Bij deze laatste ging ik per ongeluk zitten in een tekennest en heb dan meteen een stevige douche genomen om die kriebelbeestjes allemaal weg te krijgen. Ondanks deze tegenslag heb ik vooral genoten van de vrolijke snoetjes van alle kindjes rondom me, het mooie weer en de quality time met familie en vrienden op dit woeste woudfeest. Op naar volgend jaar!

Wonderweekend prijzen en tickets

Alles is duurder geworden door de inflatie, wonderweekend jammer genoeg ook.

  • Voor een dagpas was de prijs dit jaar 40 euro ongeacht of het voor een volwassene of een kind was.
  • Toegang met overnachten was 95 euro, hiervoor kreeg je toegang tot het park van 11u tot de dag nadien 11u. Wilde je de tweede dag ook nog blijven, dan moest je een dagpas bijkopen.

Op zoek naar meer leuke uitstapjes met kinderen? Lees dan hier onze ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.