In het voormalig gemeentelijk zwembad van Zwevegem, vind je al enkele jaren speelpunt, een binnenspeeltuin waar kinderen even alle schermpjes vergeten door al het speelplezier.

Van zwembad naar indoor speeltuin

In 2015 besloot Zwevegem een samenwerking aan te gaan met S&R group om een nieuw lago-zwembad met fitness te bouwen. Het oude zwembad kreeg een make over en werd het indoor speelplein speelpunt.

De authenticiteit van het zwembad bleef bewust behouden, zo zie je na het afdalen van de glijbaan of de trappen de  vloer- en wandtegels van het zwembad. Of j kan je schoenen even kwijt op het trapje. Heel leuk wel om te zien.

Wat kan je kind doen in speelpunt?

In speel. vind je heel wat leuke speelactiviteiten zoals 2 grote glijbanen, een klim- en klauterpark met ballenbad, klimmuren, een bouwhoek, een legohoek, reuzentwister, disco, laserlimbo, een speleogrot, een schaatspiste … noem maar op.

Klimmen Speelpunt

De hoofdreden om hierheen te trekken zijn uiteraard wel de klimmuren, zo’n klim- en klauterpark met ballenbad vind je uiteindelijk wel in elk indoor speelplein terug. Het klimmen is veilig met een harnasje en een systeem waarbij je zeker weet dat je vastzit doordat de pin loskomt. Ideaal voor grotere kinderen om zelf te doen, maar kinderen tot een jaar of 8 hebben echt wel begeleiding van een ouder nodig. Het systeem klikt en lost namelijk niet zo makkelijk en er is maar 1 begeleider voor alle klimmuren. Kom je op een rustig moment, mag je als ouder ook eens proberen klimmen. Ideaal om te weten hoe het voor je kind voelt (spoiler: kinderen durven meer dan ouders).

Mama klimt in speelpunt

Een absolute tegevaller was dan weer de schaatsbaan. Dat het kunstijs zou zijn, viel te verwachten, maar dan verwacht je wel ook degelijk onderhouden kunstijs waar schaatsen min of meer mogelijk is. Nu zijn er schaatsen voor een gekraste vloer die helemaal niet meer glad was.  

Is speelpunt druk?

Zo’n speeldorp is altijd wel hectisch. Wij zijn slim geweest en bezochten deze op een mooie zomerdag waardoor er ook minder volk was. We hebben lekker kunnen spelen zonder echt het gevoel te hebben ergens te moeten aanschuiven (iets wat ik in andere reviews wel vaak zag terugkomen).

Er zijn zeker ook plaatsjes waar kinderen wat kunnen ontprikkelen, zo heb je de leeshokjes (helaas wel zonder boekjes en als die er zijn, zijn ze volledig gescheurd), het luisterverhaal van Lemmie (de mascotte) en uitgebreide verzameling Playmobil op verschillende tafels waar kinderen even rustig kunnen spelen.

SpeelpuntPlaymobil

Voor ouders?

Als ouder mag je gratis binnen in speelpunt en je vind er een bar waar je ook iets te eten kan bestellen. Let wel op: zelfs voor een macaroni en een croque moet je een uurtje geduld hebben (bij weinig volk). Bestel dus tijdig voor de kinderen honger krijgen en lastig worden.

Doordat de kinderen in het bad zitten en de tafeltjes boven staan, kan je je wel wat afzonderen van het meeste lawaai. Anderzijds is dit dan weer niet zo handig wanneer je mee wil om je kind te begeleiden bij het klimmen bijvoorbeeld.

Speelpunt prijzen en openingsuren?

Voor wie een bezoekje wil brengen aan speelpunt, ik raad het je ten zeerste aan! Je reserveert best wel je plekje via hun online reservatiesysteem. Een ticket voor een kind kost 12.9 euro. Kinderen onder de 2 en  iedereen die ouder is dan 16 mag gratis binnen.

In de zomer zeker opletten dat je gesloten schoenen meeneemt of aandoet anders mag je niet klimmen, dat zou jammer zijn natuurlijk. Vergeet ook je fototoestel niet om alle leuke momenten vast te leggen.

Op zoek naar meer leuke uitstapjes met kinderen? Lees dan hier onze ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.