Met het kinderboek ‘Een dierenwereld vol spelletjes’ heb je 5 gezelschapsspelletjes mee op reis maar het neemt amper plaats in. Ook op de trein, het vliegtuig of in de wagen, geen gesukkel met dobbelstenen of wegvliegende pionnen meer. De dobbelstenen zitten vast aan het boek en de pionnen zijn antislip.

De spelletjes zijn geschikt vanaf 4 à 5 jaar maar zijn ook voor ouders erg leuk en herkenbaar.

Pandadam

Pandadam is een spel voor twee spelers. Het is een vereenvoudigde vorm van dammen. Het speelveld telt 8 op 8 vakjes (ipv de 10 op 10 vakjes bij dammen). Je speelt het in gemiddeld 5 minuten uit met drie pionnen per speler. Het is een ideale manier om je kind de strategieën van het spel dammen aan te leren.

Pandadam

Zeeheldenbord

Een variant van ganzenbord voor twee tot vier spelers. Je begint telkens met 2 pionnen maar pas op want onderweg kan je er eentje verliezen. Het doel is om als eerste de finish te halen MET 2 pionnen.

Lees ook : 7 leuke spellen voor op vakantie

Volg de bijtjes

Dit spelletje doet mij persoonlijk denken aan de beebot. De ene dobbelsteen geeft de richting aan terwijl de andere aangeeft hoeveel vakjes je de pion mag verplaatsen. Dit houdt je alert en stimuleert het denkvermogen. Dit is dan ook mijn persoonlijke favoriet.

Bijtjes zoeken

Ijsbeer toch niet

Een spel van twee tot vier spelers. De naam zegt het zelf al, het is een variant op mens erger je niet. Dit is het favoriete spel van mijn zoon uit een dierenwereld vol spelletjes, vast omdat hij het grappig vindt dat zijn papa zich wel heel hard ergert tijdens het spelen.

Ijsbeertochniet

Amazonedoolhof

In dit doolhof is het de bedoeling om zo snel mogelijk de weg naar het einde te vinden. Liefst zonder al te veel om te lopen natuurlijk. Pas op voor de wilde amazonedieren zoals piranha’s of gifkikkers, geniet van de roze toekan of passeer bij de papegaai want deze laatste houdt van herhalingen.

Wij namen dit boek mee op reis en beleefden er heel wat plezier aan. Een ding staat vast, een dierenwereld vol spelletjes gaat voortaan standaard mee in de koffer.

Koop jouw dierenwereld vol spelletjes. Ook verkrijgbaar bij de lokale boekhandel.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.