Je eigen squishies of anti-stress ballen maken zoals Doctor Squish dat doet? Dat kan voortaan met de Squishy maker. Wij hebben het voor jullie getest.

Wie is Doctor squish?

Squishies zijn een trend op tiktok, youtube en instagram dankzij Doctor Squish. Deze dame heeft in totaal al meer dan 1 miljard views met haar coole DIY slijm projecten en slijm beoordelingen. Logisch wel, slijm en squishies zijn natuurlijk super leuk.  

Squishy maker

Sinds kort bestaat er dus ook een Doctor Squish Squisy maker station (die lijkt wat op de stuff-a-loons. Met deze set kan je thuis ook zelf van die coole knijpballonnen maken. Volgens de set zou dit knoeivrij moeten kunnen, maar bij ons is dat helaas niet gelukt. De eerste keer heb ik iets te wild gegoten met de glitter (my mistake) en de tweede keer heeft zoonlief de ballon te snel losgelaten waardoor heel mijn keuken onder glitterslijm zat.

Mijn zoon en ik maken alles samen. Zoonlief vulde alles onder begeleiding maar het slijm groeide zo snel dat we net de spoelbak haalden om het veilig dicht te maken. Ik vroeg zoonlief om het nog even vast te houden maar helaas liet hij het te snel los. Gevolg: de keukenvloer en zoonlief onder het glitterslijm. Heel even was hij teleurgesteld dat zijn squishy mislukt zou zijn, maar toen hij  (met tegenzin) ging douchen, heb ik het nog kunnen oplossen, waardoor hij achteraf nog leuk met zijn squishy kon spelen. Achteraf hebben we er nog goed mee kunnen lachen, een gek momentje om te koesteren dus.

Het proces om een squishy te maken is eigenlijk wel simpel hoor.

Hoe ga je te werk

  • Plaats de speciale TRP ballon in de squisy maker en blaas deze op
  • Vul de ballon met het meegeleverde slijmpoeder, glitters, …
  • Voeg water toe tot aan de rand
  • Plaats de dop erop
  • Draai en klem dicht

De kit bevat voldoende materiaal om 6 squishies te maken (eigenlijk zelfs meer want de speciale TRP ballonnen zijn herbruikbaar mocht je dit willen).

Squishy maker review

Zoals eerder aangegeven is het ons niet meteen gelukt om zonder al te veel knoeien een squishy te maken.

Is het überhaupt mogelijk om het wel proper te doen? Ik denk van wel, zeker met deze tips:

  • Tussenin zie je dat de ballon in de maker wat lost, blaas deze af en toe wat bij
  • Zorg ervoor dat je het water niet helemaal tot aan het randje vult voor je de ballon dichtdraait, het slijmpoeder zwelt snel op
  • Laat de ballon zeker niet los voor je ze afgesloten hebt
  • Stress door het slijmpoeder (zoals ik) gebruik bestaand slijm om de ballon de vullen
  • Gebruik een afsluit dopje van de stuff-a-loons ipv van bij de squishy maker, die zitten iets vaster waardoor je handen later niet komen te plakken van het vele knijpen in de squishy

Dus ondanks het knoeien, gaan wij vast en zeker nog squishies maken hier in huis. Het lijkt me trouwens ideaal om te doen als activiteit voor een kinderfeestje. Alle kindjes kei-trots met een eigen squishy naar huis. Hoe leuk is dat niet?

Ben je op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.