Een mooie staf om te wandelen of om te gebruiken als krachtvoorwerp wanneer je wat extra kracht kunt gebruiken. Kinderen maken zo’n staf heel vaak erg mooi puur intuïtie en het is een super leuke knutsel om te maken. Na een wandeling in de natuur kan je vaak makkelijk aan de slag.

Staf als krachtvoorwerp

Binnen het sjamanisme wordt vaak gebruik gemaakt van rituele voorwerpen zoals krachtvoorwerpen. Enkele voorbeelden van zo’n voorwerpen zijn ratels, krachtstenen, amuletten maar dus ook een krachtstok.

Zo’n krachtstok wordt meestal gemaakt met een bepaalde intentie zoals het versterken van je zelfvertrouwen. Alles wat je in gebruikt om de stok te maken, geef je een bepaalde betekenis. je stopt als het ware jouw energie in de stok met het idee die te gaan gebruiken voor de kracht die je nodig hebt.

Je kan natuurlijk ook de krachtstok gebruiken als praatstok. Wie die de praatstok vasthoud kan dan vertellen wat hij wil, zonder onderbroken te worden. De stok wordt dan doorgegeven aan een volgende persoon, totdat iedereen aan het woord is geweest. Ideaal dus wanneer je het met je kind over emoties wil hebben of bijvoorbeeld in een klasgesprek .

Nu, je hoeft het niet zo ver te zoeken. Je kunt ook gewoon lekker creatief een mooie stok knutselen omdat het heel erg leuk is.

Wat heb je nodig?

 • Een stok van dood hout, liefst relatief recht en uniform van dikte
 • Verf
 • Touw/paracord
 • Veren

Hoe ga je te werk

 • Je kan de staf eerst schilderen met verf, dit kan je volledig in een kleur doen of met verschillende kleuren, soms is het ook leuk om nog een stuk hout zichtbaar te laten. Het is wat je zelf leuk vind.
 • Eens de verf droog is, kan je stak ombinden met touw (of paracord). Veel wandelaars houden ervan om dit te doen en zo als grip te gebruiken.
  Tip: het kan ook leuk zijn om een stuk leder erom te binden en vast te maken met touw, voor een natuurlijker effect.
 • Vervolgens kan je nog wat verder versieren met dingen uit de natuur: veren, bloemen, takjes, misschien wil je er zelfs nog een edelsteen op lijmen.
  Tip: voor oudere kinderen of volwassenen kan het ook erg fijn zijn om een tekening in de staf te maken met een pyrograaf of houtbrander.

Het resultaat

Ik heb reeds met meerdere kindjes een staf gemaakt, de resultaten waren volledig verschillend. Bij een kindje staat deze nu in de slaapkamer en kan die dienst dien om de boze dromen weg te houden, een ander kindje vind het gewoon erg leuk om mee te wandelen en te spelen.

Staf detail

De meeste mensen hebben tijdens een wandeling wel eens een staf gevonden om te gebruiken. Ik vraag me af of er al veel mensen zijn die deze stok dan ook al eens versierd hebben?

Deel zeker ook jullie eigen creatie binnen het thema “natuurkunst” op sociale media met de hashtag #creaKrea. Je kan ook met de linkparty meedoen door je instagram foto of je blog artikel te delen via de link hieronder.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de CreaKrea collega’s voor nog meer leuke creaties: KreanimoMama duizendpootKnutseljuf van Ede en Crea met kids

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

2 Replies to “Staf maken met een tak als krachtvoorwerp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.