Stinkhond is een leuke boekenreeks voor beginnende lezertjes, ondertussen zijn er al een 10-tal boekjes uit de reeks beschikbaar. Ik mocht er eentje lenen van de juf op school en vond het boekje te leuk om er niet over te schrijven.

Stinkhond

Stinkhond woont samen met zijn vriend Plattekat in een vuilnisbak. Hij is niet zo slim, ziet eruit als een gerafeld tapijt en ruikt naar sardientjes (dit verklaart ook zijn naam). Deze twee dierenvrienden beleven beleven samen de mooiste avonturen.

Op de boerderij

Stinkhond droomt van een leven op de boerderij bij de koe die lacht en het lijkt hem fantastisch om heerlijk in de modder te rollen en de tanden van de kippen te tellen. In dit avontuur belandt onze harige vriend door het meisje Poppie op de boerderij van Hak. Poppie raakte namelijk verdwaalt toen ze op zoek was naar haar hamster. Gelukkig konden onze twee vuilbakvrienden haar helpen de weg terug te vinden, wat hebben ze een hart van goud!

Hak is een grote groene reus die blikvoer maakt van dieren, de boerderij is dus niet zoals Stinkhond had verwacht. In plaats van lekker in de modder te rollen moet hij ervoor zorgen dat ze uit de handen blijven van de gemene Hak. De kans dat hij en Plattekat hun vuilnisbak teruggaan zien wordt met de dag kleiner ā€¦

Een spannend verhaal dus, met veel woordgrapjes. De illustraties in het boek ondersteunen het verhaal mooi wat ideaal is voor beginnende lezers.

De Stinkhond reeks is zeker een aanrader, maakt niet uit in welke volgorde je de boekjes leest, de verhalen staan volledig los van elkaar.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.  

One Reply to “Stinkhond op de boerderij”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.