Begin dit jaar kreeg ik het in mijn hoofd. Je kent dat wel, een moment waarop ik niet voor rede vatbaar ben. Ik moest en ik zou met mijn zoon naar het theater gaan! Op zoek naar leuke voorstellingen in mijn buurt, boekte ik een aantal voorstellingen voor de zomerperiode. I know, eigenlijk horen kinderen dan buiten te spelen maar ik wil dus naar het theater met mijn zoon. Punt.

Moederdag en vaderdag

Zonder dat ik het besefte, boekte ik een voorstelling op moederdag. Meer zelfs, nu ik in mijn agenda kijk dus ook op vaderdag. Typisch voor mijn choatisch hoofd uiteraard.

Op moederdag vond ik het wel stiekem extra fijn om samen met mijn zoon wat quality time door te brengen. En leuk meegenomen, er was niet veel volk in de grote post.

Papa zal dat op vaderdag misschien wat minder leuk vinden, vooral omdat ik slechts 2 tickets boekte. Misschien kan ik hem sturen of nog een ticketje bij boeken want ik wil het niet missen. Te bekijken dus.

Theater

Zoals je waarschijnlijk al kon raden was het stuk op moederdag TATTARЯATTAT! Een stuk van Frieda. Eigenlijk een voorstelling over niets, of toch?

Dit stuk heeft eigenlijk geen echt verhaal. Er zijn twee mannen en twee vrouwen en vooral ook heel veel stukken hout. Veel klanken, geluiden, bewegingen, donker en licht, … het lijkt wel een soort van een muziekstuk of een dans.

Begin dit jaar kreeg ik het in mijn hoofd, ik moest en ik zou met mijn zoon naar het theater gaan! Het eerste stuk dat ik boekte was TATTARЯATTAT!
(c) Pieter Dumoulin

Misschien zijn het gewoon vier mensen die leuk spelen met heel veel blokken hout. Ze verkennen, bouwen torens, laten het vallen, … Als dat zo is, dan ben je dus aan het kijken naar spelende mensen, ook leuk. Zeker voor kinderen, ik merk bijvoorbeeld dat zoonlief heel graag op youtube kids kijkt naar mensen die aan het spelen zijn met blokken, autootjes of naar mensen die aan het knutselen zijn.

Wat weet ik zeker? Mijn kleuter hield eigenlijk niet zo van het theater. De paar (korte) zaken die we gezien hebben, duurden naar zijn gevoel altijd te lang. Deze keer was zijn eerste vraag waarom het al gedaan was. Zijn tweede vraag wanneer we terug gaan.

Jep, TATTARЯATTAT was de moeite, ik raad het je zeker aan! Wil je nu echt weten waar het stuk over gaat? Over alles of misschien over niets? Ik kan het je niet vertellen, geef er maar je eigen verhaal aan, dat maakt het des te leuker!

Op zoek naar meer leuke uitstapjes met kinderen? Lees dan hier onze ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.