Is je kind binnenkort jarig en heb je geen zin om een feestje thuis te geven? Dat is normaal, hier is dat niet anders. Al die drukte, pannenkoeken bakken, opkuisen achteraf … geef mij maar een verjaardagsfeestje op locatie, waar ik zelf kan genieten van die blije gezichtjes.

Liefst nog een beetje origineel zodat het iedereen bijblijft en vooral ook super leuk is voor de kinderen. Gelukkig zijn er genoeg leuke dingen te bedenken en heel wat aanbieders op de markt.

Een aantal zaken hebben we zelf al gedaan en een aantal andere staan op de lijst ter inspiratie voor mezelf en voor anderen.

Indoor speelplein

Een indoor speelplein is een klassieker, heel wat ouders kiezen dit dan ook als locatie voor een verjaardagsfeestje. Vaak bieden ze all-in formules aan waarbij de kinderen vrij kunnen spelen en er een hapje voorzien is. Het leuke aan dit alternatief is dat er overal wel indoor speelpleinen te vinden zijn en dat je dit ook met jonge kinderen kunt doen. Veel ouders willen hun kind dan nog niet achterlaten en kunnen dan ook gezellig aan tafel blijven met de andere ouders.

Bioscoop

Zoonlief is gek op films, een bioscoop verjaardag vind hij dus geweldig! Bij Kinepolis kan je een verjaadagsfeestje organiseren met een rondleiding achter de schermen. Maar je kan natuurlijk ook gewoon een ticket en een snack boeken voor elk kind.

Boerderijfeest

Een boerderijfeestje wordt ook vaak gewardeerd. Wij hebben dit 2x georganiseerd toen de zoon nog wat kleiner was. Het eerste verjaardagsfeestje op de boerderij bij Pierlapont in Loppem waar ze kinderen de dieren mochten voederen. De tweede keer was bij Boerderij de Grote Linde in Oostkamp waar we hebben gekookt met verse melk van de koeien en de koeien vers hooi mochten geven.

Koeien

Trampolinepark

Kinderen houden van springen, een trampolinepark is dan ook altijd een super leuk idee. Samen los gaan op de trampolines en zich helemaal uitleven om nadien nog even na te genieten met een hapje en een drankje. Hier was het alvast een succes, we zijn al 2x naar hangtime geweest in oostende voor een verjaardagsfeestje. Als ouder is deze locatie super leuk want je kan rustig zitten in een gezellige ruimte zonder een hoop geroep en getier aan je hoofd, en wil je eens naar het springgedeelte om wat beeltjes te schieten, dan mag dat gewoon. Ook bij Jumpsquare organiseren ze feestjes bij de verschillende locaties.

Inflatable park

Als we verder gaan met springen, dan denk ik meteen aan een inflatable park met springkastelen en hindernissen. Nog nooit geweest maar het lijkt me wel erg leuk (en niet enkel voor kinderen). Er zijn wel een aantal van die parken zoals Level up, Jumpsky of Airworld . Het zou wel eens kunnen dat een van de volgende verjaardagsfeestjes van de zoon op zo’n locatie georganiseerd wordt.

Paintball

Paintball, alleen voor volwassenen? Dat dacht je maar. Als je even zoekt, vind je wel een locatie waar je kunt paintballen met kinderen. Ze vinden dit heel erg leuk, het is dan ook een unieke belevenis. Na ons paintball feest werd er alvast nog weken lang over gepraat en als ik de zoon hoor is het zeker voor herhaling vatbaar.

Paintball kinderen

Lasershooting

Heb je toch wat schrik voor die paintball, dan is lasershooting misschien een waardig alternatief. Je kan heel gemakkelijk een lasershootingset huren om zelf een feest in elkaar te steken. Of je zoekt een locatie waar ze lasershooting organiseren zoals de Kijkuit in Beernem. Zelf kies ik deze minder snel omdat onze kleine man verjaart in de winter en dan is een buitenactivteit altijd een beetje een risico.

Grafitti

Tja, de meeste van de bovenstaande ideetjes waren actief. Voor een creatieve mama mag iets creatiefs ook niet ontbreken in het lijstje. Streetart lijkt me dan wel cool en orginieel om kinderen warm te krijgen om iets creatiefs te doen, wat dacht je van een workshop graffiti? Al moet je hier ook wel weer je eigen locatie voorzien als je niet naar Nederland wil.

Kimmen

Toen we naar speelpunt gingen bedacht ik dat een klimfeestje ook best wel leuk is, alvast als je kinderen hebt zonder al te veel hoogtevrees. Als je een locatie als speelpunt kiest, kunnen de kinderen met schrik gerust iets anders doen. Wil je enkel klimmen, dan denk ik dat een klimzaal ook wel zo’n feestjes organiseert. In de Yeti kan je dan weer klimmen combineren met een uurtje bowling, wat ook leuk is.

Kimmen op een klimmuur

Avontuur

Een avontuurlijk feestje is ook altijd leuk, hoogteparcours, mountainbike, kajak, archery tag. Keileuk allemaal, ik vind het stiekem dat de zoon in de winterperiode verjaart want zo’n avontuurlijk feest lijkt me echt wel mega cool. Als iemand dus indoor locaties weet waar ze dingen organiseren zoals bij de Kijkuit of Outsider, let me know!

Organiseer jij ook graag je verjaardagsfeestje op locatie? Welke locaties vinden jouw kinderen heel erg leuk? Ik lees het graag in de comments.

Op zoek naar meer tips? Je vind ze terug onder de rubriek Tips en trics.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.