Je huis schoonmaken, zo’n taakje waar niemand op zit te wachten. Al helemaal niet als je een drukke job hebt en kinderen in huis, maar met enkele tips kan je het poetsen alvast vlot en efficiënt laten verlopen.

Tegenwoordig lukt het mij als werkende mama om het huis netjes en opgekuist te hebben, zonder echt een hele dag te verliezen zoals vroeger wel het geval was. Het heeft lang geduurd om te vinden wat voor mij werkt, maar ik deel graag mijn tips met jullie.

Laat je kind helpen

Kinderen helpen graag een handje, zeker als ze weten dat je nadien extra tijd voor hen hebt. Meerder handen maken licht werk, waardoor je sneller klaar bent. Afhankelijk van de leeftijd kan een kind met een aantal zaken helpen: opruimen, de was plooien, de vaatwas legen, de was wegleggen …

Poetsgerief

Je hebt geen twintig verschillende schoonmaakmiddelen nodig, je springt een heel eind met soda, groene zeep en schoonmaakazijn. Combineer dit met de mega handige tips uit Het groene poetsboekje en je hebt niet enkel een proper huis, maar het is ook nog eens beter voor het milieu.

Dat boekje is echt een handig want je vind er tips in zoals welk middel je nodig hebt voor welke vlek of welke ruimte je wanneer best poetst. Yes, deze 3 producten én het groene poetsboekje moet je zeker in huis hebben.

Elektronische toestellen

Het klinkt misschien gek maar met de juiste elektronische toestellen, wordt poetsen een stuk eenvoudiger. Zo ben ik fan van de Steelstofzuiger waardoor ik niet zit te knoeien met de kabel, die neem je al sneller eens dan een gewone stofzuiger.

Ook de dweilmachine is een handig toestel, het leuke is, ook kinderen kunnen deze bedienen en dit vinden ze heel leuk.

Tenslotte de ruitenwisser, deze gebruik ik voor de ruiten maar ook voor de spiegel en de douchewanden zowel de glazen wand als de betegelde wand.

Clean as you go

Tot slot probeer ik zoveel mogelijk het clean as you go principe toe te passen, al lukt me dit niet altijd. Ik vul bijvoorbeeld de vaatwas en poets het aanrecht terwijl ik nog aan het koken ben of ik kuis de douche wanneer ik er net uitkom … op die manier neemt het effectief schoonmaken minder tijd in beslag.

Hopelijk zijn jullie iets met mijn schoonmaak tips. Heb je zelf advies voor mij, laat het zeker weten want alle kansen om de tijd die in investeer in het poetsen te verkleinen grijp ik met beide handen om meer quality time te hebben met het gezin.

Op zoek naar meer tips? Je vind ze terug onder de rubriek Tips en trics.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.