Voorlezen, dat is samen tijd doorbrengen en leuke verhalen samen ontdekken. Dat is leesplezier en wijtijd gecombineerd.

Lezen

Ik geef toe, als kind vond ik lezen maar niets. Ik werd pas besmet met de leesmicrobe toen ik volwassen was. Gek, nu kan ik geen leuk (kinder)boek zien liggen of ik moet het hebben. Ik lees zelf het liefst fictie en jeugdliteratuur. Laat dist laatste nu net handig zijn wanneer het op voorlezen aankomt.

Lezers maak je samen

Ik hoop dat mijn passie voor kinderboeken en het voorlezen mijn zoon kan stimuleren om graag te lezen. Want dat is namelijk best wel belangrijk in het leven. Je leert er heel veel door en niet enkel maar nieuwe of moeilijke woorden. Door te lezen zet je je fantasie aan het werk, verzamel je kennis over verschillende onderwerpen, leer je een aantal sociale vaardigheden zoals dingen verwoorden of argumenteren maar ook bijvoorbeeld emoties herkennen …

Voorleesweek

Dat is nu net ook waar de voorleesweek van 2020 om draait, betrokkenheid van ouders, want ouders zijn cruciaal voor de leesopvoeding van een kind.

Ik probeer om elke avond voor het slapengaan een verhaaltje voor te lezen, zo sluiten we samen gezellig de dag af met een rustgevende activiteit. Soms praten we nog even na over het thema van het boek. Ook al geeft de zoon het niet altijd toe, ik merk wel dat hij hier ook van kan genieten. Ooit komt er een dag dat hij zelf zal kunnen lezen, wie weet kan hij mij dan voorlezen.

Omdat de voorleesweek nu start, zullen er de komende week dus iets meer blogposts online komen dan anders. Ik zal namelijk een aantal leuke (voorlees) boekentips delen met jullie.

Kan je niet wachten en wil je nu al wat lees inspiratie? Neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.