De natuur is van uiterst belang voor het voortbestaan van de mens. Dit moeten we goed beschermen, willen we een leefbare wereld voor onze kinderen nalaten. Daar staan we bij stil op wereld natuurbeschermingsdag.

Natuurbeschermingsdag

28 juli werd door de VN uitgeroepen tot Wereld natuurbeschermingsdag. We moeten beseffen dat wij de natuur harder nodig hebben dan de natuur ons, we staan daar niet voldoende bij stil. Zonder de natuur zouden wij zelfs niet eens kunnen bestaan: we ademen lucht in, we hebben water nodig, grondstoffen …

Helaas staan we daar niet altijd bij stil. Onze manier van leven pleegt eigenlijk een beetje roofbouw op de aarde, we vervuilen die en maken ze kapot. En anderzijds zien we die zo graag: wie gaat niet graag naar het bos, of de zee, geniet niet van mooie bloemen …

Belangrijk dus om hier niet enkel zelf bewust van te zijn, maar dit ook mee te geven aan de volgende generatie.

De aarde heeft jou nodig

De aarde heeft jou nodig is een leuk educatief boekje geschreven door Philip Bunting. Ik heb hem al even liggen maar vind het een ideaal moment om deze in de kijker te zetten morgen is namelijk natuurbeschermingsdag.

De aarde heeft jou nodig legt in duidelijke taal uit hoe afval ontstaat, waar het naartoe gaat (hoe het verwerkt wordt of vergaat) en wat we zelf kunnen doen om de hoeveelheid afval te verminderen. Kortom hoe we de aarde kunnen beschermen.

Het boek is op maat gemaakt van kinderen, zelfs jonge kinderen begrijpen het verhaal. De korte stukjes tekst en kleurrijke illustraties zorgen dat zo’n educatief boek ook leuk is om mee aan de slag te gaan.

GeenAfvalInHetWild

Lees een fragment uit de aarde heeft jou nodig.

De focus van dit boek ligt voornamelijk op huishoudelijk afval, dit is ook logisch gezien dat de plaats is waar kinderen ook een impact kunnen hebben.

Het is best leuk dat er echt interessante weetjes in het boek verwerkt zitten zoals hoe lang het duurt alvorens afval vergaat en dat dit per soort afval toch anders kan zijn.

We volgen afval en maken 4 reizen doorheen dit boek om te zorgen dat het op een juiste plek terecht komt: naar het vuilnisbelt, door te recycleren, doorheen de natuur en door afval een nieuwe bestemming te geven (leuke DIY’s, here we come).

AfvalHuis

Het boek eindigt met 5 uitgewerkte tips om zelf aan de slag te gaan en je steentje bij te dragen. Want als iedereen een steentje bijdraagt, ontstaan er vanzelf goede veranderingen.

Koop hier jouw exemplaar van De aarde heeft jou nodig en draag ook je steentje bij.
Leuk weetje: Dit boek werd gedrukt op papier waarvan de productie niet geleid heeft tot het vernietigen van bossen.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.