Deze zomer geen reis, toch willen we rust en eens weg van het alledaagse. Leuke, sportieve en ontspannen uitstapjes zoals een bezoek aan Adventure island in Nieuwpoort geven ons toch dat vakantiegevoel.

Adventure island

Een van de locaties van the outsider coast is aan ’t Kraaiennest in Nieuwpoort, daar vind je Adventure island. The outsider coast is vooral gekend voor het organiseren van groepsactiviteiten, sportkampen en teambuildings voor bedrijven. Je kan er heel wat outdoor activiteiten doen, denk aan vlotten bouwen, kano varen, bijlwerpen, highland games …

Wat je misschien nog niet wist, het is niet enkel toegankelijk voor groepen. Je kan als gezin ook terecht in Adventure island voor een sportieve en ontspannen middag. Dit is precies wat wij gedaan hebben op een zomerse vakantiedag.

Kajakken

Wij gingen kajakken door het mooie groene polderlandschap aan de Brugse vaart. Dat is super leuk, zeker wanneer het mooi weer is. Het is leuk en sportief en je moet echt samenwerken want anders loopt het fout. Zeker als er een van de roeiers niet zoveel kracht heeft en de kajak dus vaak begint af te dwalen (in ons geval was ik dat). Het was wel iets lastiger dan ik me had voorgesteld. Het idee was om 2u te varen, het werd uiteindelijk een groot half uur.

Kano

Enkele tips wanneer je gaat kanoën of kajakken:

  • Zorg voor aangepaste kledij, wij hebben gemerkt dat vooral de personen achterin het meest nat worden.
  • Zonnecrème, zonnecrème, zonnecrème, vooral veel smeren want water en zon zorgen ervoor dat je snel verbrand.
  • Waterdichte tas, je kan wel een tonnetje meekrijgen voor waardevolle spullen. Alleen, deze bleef niet goed zitten en wanneer je er iets uit wil halen, drijf je helemaal af.

Nagenieten bij Gipsy village

Nagenieten deden we op het rustige, gezellige zonneterras van de bar aan ’t Kraaienest met een lekker hapje en een drankje. Vanop het dakterras keken we uit op de vaart en Gipsy village, waar zoonlief lekker kon spelen.

Gipsy village is een speeldorp met allerhande omgebouwde zigeuner woonwagens. Elke wagen had een eigen thema: ballenbad, speleo, theater, nettenlabyrinth …

Gipsy Village

Voor het speeldorp betaal je 8 euro per kindje, maar daarvoor krijg je heel wat speelplezier, een monitor die meespeelt en een lekker ijsje. Als ouder kan je dus lekker genieten, er zijn zelfs ouders die beslissen om zelf een half uurtje of een uurtje te suppen wanneer hun kinderen spelen.

Wanneer zoonlief wat groter is, willen we ook eens de marinierspiste, een hindernissenparcours boven het water uitproberen.

Yep, het was een sportieve en toch ontspannen uitstap, net wat we op reis ook zouden doen, maar dan een pak dichter bij huis. Kenden jullie dit al?

Op zoek naar meer leuke uitstapjes met kinderen? Lees dan hier onze ervaringen.

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.