Wij kopen ze wel vaker, verspakketten. Ze maken het leven makkelijk en helpen om toch een lekkere verse maaltijd te voorzien, zorgen voor minder denkwerk en zijn daanraast nog eens makkelijk te stapelen in de koelkast. Daarnaast heb je geen groenten over die slecht worden of waar je nadien nog iets mee moet kunnen verzinnen. Heel eerlijk, veel verder dan soep raak ik dan meestal niet.

Verspakket

Tegenwoordig verkopen ze in veel supermarkten zo’n verse maaltijd pakketjes. Ik vind het heel makkelijk, alleen jammer dat er vaak weinig variatie in te vinden is. In de Albert Heijn, een van mijn favoriete winkels, zeker nu ze uitgeroepen zijn tot de supermarkt met het grootste vegan aanbod in Vlaanderen, hebben ze volgens mij het grootste aanbod.

De maaltijdpakketten zijn vaak nog niet vegan, maar dan laten we ofwel het vlees weg of vervangen we die door een lekkere vleesvervanger. Top tip, de vegan blokjes om kip te vervangen van xxx zijn echt een aanrader!

Groentjes

Winter risotto

Onlangs lagen er in de schappen een aantal verspakketten met een grote sticker “Nieuw” op. Dit trok uiteraard mijn aandacht en ik besloot ze eens uit te testen (kwestie van variatie en gewoon ook pure nieuwsgierigheid).

Wat er voor mij uit kwam als de absolute favoriet was de winter risotto. Een lekkere risotto met rode biet (wat ik normaal zelfs niet eens graag lust), spruitjes en heerllijke paddenstoelen. Deze paddenstoelenmix (voor pasta, niet zoeken naar paddenstoelen mix voor risotto, die hebben ze niet) moet je wel apart meenemen uit de koelvakken. Vergeet dit niet, anders mag je nog eens terug rijden naar de winkel (been there, done that).

Koken

En ja hoor, het was een voltreffer! Buiten onze verwachtingen in, vond zoonlief het ook heel erg lekker. Hij is een goede eter, overal en altijd behalve wanneer het gaat om een warme maaltijd die we thuis klaarmaken. Ik denk dat wij gewoon minder goed koken dan de omgeving of gewoon een rare smaak van eten hebben?

verspakketklaar

Kopen jullie wel eens zo’n een verspakket om klaar te maken? Wat is jullie favoriet?

Meer recepten of inspiratie? Lees dan mijn foodartikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.