Ik ben niet noodzakelijk een religieus persoon maar het boek Zegen deze chaos waarin Bunmi Laditan haar gebeden naar god deelt, sprak wel tot mij als een moeder.

Zegen deze chaos

Zegen deze chaos is een boek vol gebeden voor ouders. De schrijfster deelt hierin de teksten zie ze gebeden heeft over het ouderschap en haar kinderen. Ze beschrijft de angst, eenzaamheid, spijt maar ook de vreugde en liefde die elke moeder voelt, maar niet altijd onder woorden kan brengen. Zo creërt ze zoete herinneringen aan de vreugde en chaos die het ouderschap is.

Aan de hand van verschillende thema’s (ook hoofdstukken) haalt ze verschillende onderwerpen aan van het prachtige maar niet altijd eenvoudige leven als ouder.

Review

De gebeden in Zegen deze chaos zijn herkenbaar maar ook erg moedig, eerlijk en hartverwarmend. De korte tekstjes (nooit meer dan 1 blz) zijn eerder poëtisch van aard en belichten zowel de moeilijke delen van het ouderschap als alle mooie elementen.

Je hoeft heus geen saai bijbels boek te verwachten, sommige gebeden in dit boek zijn ook echt wel luchtig en zelfs grappig. Eigenlijk zijn ze een beetje zoals het ouderschap zelf ook is: vol met hoogte- en dieptepunten.

Op zoek naar meer opvoedinspiratie, neem dan snel een kijkje in het rubriekje opvoeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.