Taarten bakken met kinderen is altijd leuk, het is een beetje zoals knutselen en toch heb je nadien iets super lekkers. Ten huize webkonijn doen we dit alvast super graag, het versieren is vaak zelfs leuker dan het opeten.

Taarten versieren

Zoonlief is helemaal gek op youtube filmpjes waarop taarten versierd worden, vaak met een laag fondant op. Ik vind die fondant eigenlijk vaak te zwaar en te zoet, dus ik ging op zoek naar een ander alternatief om mooie taarten te maken.

In het boek taartenfeest! vind je heel wat leuke inspiratie om taarten te versieren, met fruit, koekjes, snoep … dit moesten wij dus wel eens uitproberen. In het boek staan 4 basisrecepten voor taart waarop de taarten in het boek verder bouwen: een basis met yoghurt, chocoladetaart, citroentaart en een biscuit.

Lees ook: Koken en bakken met de zoete zusjes

Ik moet toegeven, de taarten zelf heb ik nog niet gemaakt (dat komt er wel nog van want het lijkt echt niet zo moeilijk). Ik heb me vooral laten inspireren door het boek. We baseerden ons op een aantal voorbeelden om een cupcake variant te maken en ik moet zeggen ze zijn goed gelukt.

De cupcakes waren niet enkel super mooi maar ook nog eens heerlijk. Vooral die ufo’s vind ik fantastisch. Het lijkt me dan ook leuk om voor een volgende verjaardag een grote taart te maken voor het feest met cupcake varianten om uit te delen in de klas. Zo kan je er perfect een thema verjaardag maken.

Lees ook: Jarig tijdens de pandemie, stoepbezoek en taart

Ben je nog op zoek naar inspiratie voor de leukste taarten? Taartenfeest! is echt een aanrader.

Meer recepten of inspiratie? Lees dan mijn foodartikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.