Het is heerlijk slapen in een pas ververst bed. Zelf gebruik ik regelmatig een bedspray voor extra ontspanning.

Geuren

Ik schreef al eerder over het effect van geuren op ons welbevinden en onze favoriete geurenmengeling voor een goede nachtrust. We gebruiken de dromenroller nog elke avond bij ons ritueel. Alleen, als ik deze zelf gebruik, vind ik de geur te licht omdat ik ze aan mijn polsen aanbreng.

Ik gebruikte vroeger steeds een bed mist van rituals. Ook al ruikt deze heerlijk, een geur die past bij de roller is altijd nog beter.

Zelf bedspray maken

Na wat onderzoek, ontdekte ik dat niet niet zo moeilijk is om zelf een spray te maken. Daarnaast blijkt het nog een stuk goedkoper te zijn, zeker omdat wij heel wat etherische oliën standaard in huis hebben. Ik gebruik deze voor de rollers, in bad, in een damptoestelletje, maar ook voor het maken van natuurlijke verzorgingsproductjes zoals deze voor de papa.

Ik vond een basisrecept voor een bedspray en gebruikte mijn eigen geurmengeling om de spray te maken.

Wat heb je nodig?

Hoe ga je te werk

  • Vul het flesje met met 20ml alcohol
  • Voeg 15 druppels etherische olie van lavendel toe
  • Voeg 8 druppels etherische olie van ylang ylang toe
  • Voeg 7 druppels etherische olie van mandarijn toe
  • Vul aan met gedemineraliseerd water tot het flesje vol is
  • Sluit het flesje en schud goed

Wij passen ons ritueel alvast aan en gaan voortaan ook de spray gebruiken. Deze spray maak je in no time en je hebt er lange tijd plezier van. Het heeft een heerlijke zoete geur die niet te scherp is, ideaal om heerlijk te slapen. Tip, je kan het ook gebruiken als monsterspray tegen nachtmerries bij kinderen.

Wanneer je een geurtje maakt hoeft het niet altijd iets te zijn om goed te slapen. Je kan bijvoorbeeld ook eenvoudig een luchtverfrisser zelf maken.

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.