Ben je ook een kerstfan en hou je van katten? Dan vind je deze katten kerstkaartjes zeker leuk! Je maakt ze heel eenvoudig zelf met de raamwisser techniek en het resultaat is altijd een hit!

Wat heb je nodig

Hoe ga je te werk?

Heel belangrijk: zorg ervoor dat je tafel mooi afgedekt is met een tafellaken zodat er straks geen verf op je tafel komt te zitten.

  • Teken op je blad de basis van de kat (2 driehoekjes met een boogje ertussen en eventueel een boog voor de rug als je een liggende kat wil). Zorg er steeds voor dat de verf mooi dik komt te liggen zodat je het straks kunt wegschrapen met de raamwisser.
  • Neem je raamwisser en trek de verf van boven naar beneden weg. 
    Let op: wil je er nog eens overgaan, zorg er dan voor dat je de raamwisser eerst helemaal schoon gemaakt hebt, anders zal je vlekken maken.
Raamwisser kat
  • De overige verf kan je wegdoen met een doekje. Let erop dat je de verf dus ver genoeg van jouw schilderij wegschraapt. Daarom is het belangrijk dat je de tafel mooi afdektte!
    Tip: plaatsje vergeten? Geen probleem, maak je raamwisser proper en zet nog een dotje verf waar de witte vlek is en schraap weer naar beneden.
  • Eenmaal de kat klaar is kan je eventueel nog een staart schilderen met een verfborstel. Zorg dat deze voldoende nat is zodat je niet een veel donkerdere staart hebt.
  • Laat alles goed drogen
  • Eens de basis van de kat droog is, kan je met een acrylmarker oogjes, een neusje en mondje voorzien. En met rode en witte verf kan je een leuke kerstmuts schilderen op de kaart.

Schrijf nog een mooi tekstje in de kaart (als die dubbelgevouwen is) of op de achterkant van de tekening en je hebt prachtige katten kerstkaartjes. Heel eenvoudig zelf te maken of met kinderen en super leuk voor elke kattenliefhebber. Je kan deze katten kaartjes ook pimpen voor eender welke gelegenheid, zonder kerstmuts maar met een kroontje, of een feestmuts …

Katten (kerst)kaartjes

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.