Naar jaarlijkse traditie (die we nu 3 jaar geleden gestart zijn) sloten wij ook het voorbije jaar af door samen als gezin samen bewust nog even tijd te maken voor elkaar. Dit jaar besloten we de laatste dag van het jaar nog even te reizen tot aan de winterefteling.

Goed moment

De ideale dag om het park te bezoeken, zo bleek. Over de drukte hadden we namelijk helemaal niet te klagen, geen lange wachtrijen bij de attracties die we wilden bezoeken. Denk aan een kwartiertje wachten max. Ideaal wanneer je op stap bent met een kleuter uiteraard (en zeker ook voor de ongeduldige mama). Het park sloot vroeger die dag omdat er ’s avonds een oud en nieuw feest was waarvoor wij geen tickets geboekt hadden. Dit vonden we niet zo erg want de dag was leuk genoeg en zo hadden we ruim de tijd om ook op een aanvaardbaar uur nog op restaurant te kunnen. Het enige jammere vond ik dan weer dat de tickets niet goedkoper waren voor een dag waarop het park een 2-tal uur minder lang open is voor de gewone bezoeker. Nu, die korte wachtrijen hebben dat alvast goedgemaakt.

Winterefteling

Dat ik fan was van de efteling, heb je in het verleden reeds kunnen lezen. Ook op de winter zijn ze goed voorzien.

Het park werd extra gezellig gemaakt met wit gepoederde kerstbomen, pakjes, gezellige stalletjes met winterse versnaperingen en uiteraard gezellig warme vuurkorven. Regelmatig vonden er verschillende optredens plaats van een kinderkoor of de efteling band aan de grootste vuurkorven.

De Kwakers

Daarnaast was er een ingerichte wintertent waar de ijspiste tot aan het parket kwam, mooi zo zonder omranding. Een sprookjesachtige droomtrap waarop tafeltjes met stoeltjes stonden waar je een drankje of wat te eten kon gaan nuttigen en een uitzicht had over de ganse tent, stond centraal opgesteld. Daarnaast was er een podium waar er entertainment voorzien werd door de vuurprins en de sneeuwprinses voor de kleinere kinderen en een heuse glijbaan met banden. Je kan je wel al inbeelden hoe leuk onze kleine man dit vond zeker?

Vuurkoning en sneeuwprinses

Lijstje afgewerkt?

Als je mijn vorige blog over de efteling gelezen hebt, ben je waarschijnlijk nieuwsgierig of we ons lijstje hebben kunnen afwerken? Wel, een groot deel wel!

Wat hebben we deze keer allemaal kunnen doen tijdens ons dagje efteling?:

Kniesoor
  • De (volgens mij) nieuwe boom gespot in het spookjesbos: kniezende kniesoor. Een beetje een mopperig kereltje, maar ik denk dat hij het vast wel goed bedoelt. Tja, met zo’n naam zou ik nu ook niet bepaald vrolijk zijn hoor. Ondanks dit is hij wel erg leuk en vooral ook mooi gemaakt!
  • Carnaval festival bezocht met de super bekende nar Jokie (dus niet pardoes zoals ik in mijn vorige post zei, oopsie). Ik geef wel toe dat het muziekje in deze attractie me halverwege de rit misschien toch een beetje begon te ergeren.
  • Het avonturendoolhof doorwandeld, gelukkig zonder water want dit ging best wel koud zijn.
  • Vorige keer stond er bij de monorail een lange wachtrij, dit keer hebben we zelfs niet eens moeten aanschuiven. Het voelde misschien wat onwennig op zo’n smalle rail, maar we hebben het overleefd.
  • Een rondrit op de stoomtrein heeft ons een beeld gegeven van het hele park. We kregen een mooi overzicht van al die grote indrukwekkende attracties waar zoonlief later ook nog wel eens op kan. Al vrees ik wel dat het zonder zijn bange mama zal zijn.
  • Meneertje wou graag op Monsieur cannibale, draaiende kookpotten waar ik kotsmisselijk op werd. Tja, wat een mama allemaal niet doet om zoonlief gelukkig te maken.
  • De allermooiste attractie tot nog toe vond ik droomvlucht, een betoverende rit langs alle magische wezens uit het sprookjesbos. Heel mooi gedaan en zeker voor herhaling vatbaar.
avonturendoolhof

Ik vond dit alvast een fantastische afsluiter van het jaar 2018! Maken jullie ook bewust tijd voor het gezin?

Op zoek naar meer leuke uitstapjes met kinderen? Lees dan hier onze ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.