Het voorbije jaar was een bewogen jaar, ik denk dat velen onder ons dit jaar nooit zullen vergeten. 2020 zal gekend blijven als het jaar van “Blijf in uw kot”. De Covid-pandemie is dan wel hét grote kenmerk van dit jaar, maar dit is niet het enige wat dit jaar aan bod kwam natuurlijk.

Ups and downs

Naast heel deze crisis was dit jaar een jaar van ups-and-downs ook in ons gezin. In het begin van het jaar namen we afscheid van onze lieve hond In de zomer konden we dan een kater  welkom heten in ons gezin. Merlin zal Sally nooit vervangen en dat hoeft ook niet, er is plaats in ons hart voor allebei. Hadden ze elkaar kunnen kennen, waren het vast en zeker dikke vriendjes geworden.

Uitstapjes

Het was een jaar waarin we minder uitstapjes en reizen konden plannen maar des te meer leerden genieten. We leerden anders reizen, ik ging terug sporten (eindelijk na al die tijd), blesseerde me uiteindelijk waardoor ik weer kon gaan rusten en naar de kiné mocht, net toen ik goed en wel gestart was met start to run.

School

2020 was ook een overgangsjaar voor onze zoon. De overgang van kleuter naar kind, in september startte hij in het eerste leerjaar, hij leert nu zelf ook lezen en rekenen. We hebben veel gelezen. Ik ontdekte ook de kracht van audiobooks, zowel voor kinderen als voor mezelf (ideaal tijdens een wandeling trouwens).

De tijd gaat veel te snel, ik probeer elk moment bij te houden en die hele lockdown situatie heeft er dan weer voor gezorgd dat er extra ruimte kwam hiervoor. Doordat de scholen gesloten werden en wij van thuis moesten werken, konden we net iets vaker tijd met elkaar doorbrengen en creëerden we wat extra mooie momenten samen. Ik kocht mezelf een fotografieworkshop aan en nam extra veel foto’s. Elk jaar maak ik een fotoboek, maar dit jaar zullen alle foto’s niet in 1 boek van 100 blz. raken.  

Naast mijn gezin, werk en blog, ging ik zelf ook terug even achter de schoolbanken zitten. Ik rondde een cursus als data protection officer af en besloot ook nog een bijkomende opleiding digitale business strategie te gaan volgen. Deze laatste loopt nog tot het einde van dit schooljaar. Ik neem me alvast voor om de volgende keer wat extra voorzichtig te zijn alvorens ik hooi op mijn vork begin te scheppen.

Blog

Ook hier was het een bedrijvig jaar. Ik schreef best wel veel posts (vind ik zelf). Waaronder elke week een knutselwerkje voor de linkparty in samenwerking met mama duizendpoot en kreanimo. Volgend jaar pakken we het anders aan trouwens en melDIY doet terug mee.

Mijn webshop werd in 2020 (na lang aarzelen) eindelijk gelanceerd, man wat had ik schrik om dat te doen. Het loopt niet helemaal zoals ik had gehoopt maar alle begin is moeilijk natuurlijk. Ondertussen heb ik ook hard gewerkt om mijn designs op te laden in enkele print on demand tools zodat jullie eindeloos veel keuze hebben aan productjes zoals stickers , wenskaarten of prints zonder dat ik alles moet laten drukken en met een gigantische stock zit.

Laat ons hopen dat 2021 veel moois in petto heeft voor ons allemaal. Laten we dan ook vooral focussen op het positieve want dat wat je aandacht geeft, groeit.

Hoe is jullie jaar verlopen? Deel zeker hieronder in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.