Help, veel kinderen kunnen wel wat hulp gebruiken bij emoties, prikkels, communicatie … daar hoef je niet noodzakelijk een bepaalde diagnose voor te krijgen. Al is het wel zo dat veel van deze hulpmiddeltjes uitermate geschikt zijn voor kinderen met een of andere stoornis.

Diagnose

Kreeg je van een arts een diagnose zoals DCD, ASS, TOS … dan kan je op Help mijn kind heeft kort vinden wat dit precies betekent – ja echt gewoon in mensentaal – en vind je meteen ook een aantal hulpmiddelen die jouw kind kunnen helpen met bepaalde problemen.

Ook ouders die even niet weten wat hun kind kan helpen bij bepaalde probleempjes zoals goed inslapen, eten, bewegen … en geen bepaalde diagnose hebben, kunnen bij “help mijn kind heeft” hulpmiddelen vinden. Want ja, een probleempje wil niet noodzakelijk zeggen dat er iets mis is natuurlijk. Geef toe, als bezorgde ouder, gebeurt het wel vaker dat je 1000 verschillende adviezen krijgt of uren moet gaan zoeken om iets te vinden wat bij je kind en je gezin past. Of ben ik de enige?

Handige hulpmiddelen voor elke ouder

Als ouder denk ik dat er een aantal topics zijn waar bijna kinderen baat bij hebben. Denk aan het goed kunnen slapen of het uiten van gevoelens, daar zijn alle slaapklets dagboekjes uitermate geschikt voor. Het helpt kinderen om hun emoties te verwoorden, maar ook om de dag rustig te laten bezinken. Het helpt om zo’n dagboek momentje in te bouwen in een slaapritueel. Wij hebben dit inmiddels gedaan, maar de dromenroller wordt hier ook nog dagelijks gebruikt hoor!

Elk kind heeft vroeg of laat ook wel eens last van prikkels, dan kan het handig zijn om een fidget-, friemelspeeltje of zelfs kauwjuweel in huis te hebben. Wanneer het subtieler moet in de klas, kan je net als ons kiezen voor een bijtdop, op deze manier bijten kinderen hun potlood niet kapot en helpt het hen nog eens om zich te concentreren.

Hebben ze het niet nodig, dan is het gewoon een leuk gadget, wedden dat ze het in elk geval veel gebruiken?

Heb jij ook een kind die wel wat hulpmiddeltjes kan gebruiken? Het goede nieuws is dat wanneer jij een bestelling plaatst bij Help mijn kind heeft, je 10% korting kan krijgen met de code webkon10. Hoe leuk is dit niet?

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.